Je ringmaat bepalen

  • Geplaatst op
  • 0
Je ringmaat bepalen

Ik heb al heel wat vragen gekregen over de ringmaten. Sommige ringen die ik heb zijn verstelbaar (staat in de omschrijving) maar er zijn er ook waar ik met maten werk. Hoe meet je nu je ringmaat? 

De beste manier is om een ring te nemen die je al goed past. Meet hiervan de diameter, zorg ervoor dat je goed op het breedste punt van de ring meet! Vervolgens kan je in de tabel hieronder je ringmaat zoeken. Je hebt de diameter gemeten en je moet de omtrek weten om te weten welke ringmaat je op mijn webshop hebt. Je kan je ringmaat ook meten met een papieren strookje of een stukje touw. Draai een van beide rond je vinger, duidt aan waar het begint te overlappen en hou het vervolgens op een meetlat. De lengte in mm is vervolgens je ringmaat! 

Let hierbij goed op dat je het koortje of stuk papier niet te strak rond je vinger doet, want dan kan de ring te klein zijn om ook over je knokels te kunnen schuiven. Zit je tussen twee maten? Dan kan je beter voor de maat gaan die iets groter is, aangezien je vinger nog wat kan opzwellen bijvoorbeeld bij warm weer.

Maat 52 en 54,5 zijn de meest courante ringmaten.

Nog niet helemaal zeker? Bekijk dan even onderstaande video!


Mail me gerust op [email protected] als je hierover nog vragen hebt. 

Liefs, Nathalie

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed